444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Türk Doktordan Hayat Kurtaracak Buluş  

‘‘ Sağlık sektöründen Doç. Dr. Çakmak, iç kanamayı yarı yarıya azaltan cihaz tasarladı. Buluş sahibi, iç kanamayı yarı yarıya azaltan cihaz tasarlamakla birlikte patentine de sahip oldu. Cihaz 2017 yılının sonunda piyasaya arz edilecek. ’’

Dünyada 375 milyar dolarlık bir pazar meydana getiren sağlık ölçüm ve müdahale teknolojileri sektöründe buluş sahibinin, tasarlamış olduğu iç kanamaları yarı yarıya azaltan cihazı sektöre damga vuracak. Buluş sahibi, cihazın ilk süreçte operasyonlara çıkan polisler ve askerler tarafından kullanılabileceğini ifade etti.

Kaşif, cihaz giyilebilen teknoloji şeklinde faaliyete sunulduğunda kendiliğinden aktifleşiyor. Bu cihaz, doktor ve hastanenin başarılı geçecek müdahaleleri adına zaman kazanmalarına yardımcı olacak. Böylece iç kanaması yaşanan vakalarda can kayıplarında azalma olacağını dile getirdi.

Can Kaybı Azalacak

Kaşif, patentle koruma altına alınarak, Türk bilim insanlarının geliştirdiği tasarımları destekliyoruz. Patentine sahip olduğumuz bu cihaz insanın kaderini değiştirecek. Geliştirilen bu cihaz sayesinde dünyada bir ilki gerçekleştirdik. Artık iç kanamayı Türkler  engelleyecek, diye konuştu. Cihaz, özel kullanım bilgisine gerek duyulmadığı gibi ilk yardım çantalarına konabilecek.

Cihaz Uluslar Arasına Açılacak

Uluslar arası en önemli teknoloji enstitülerinden, cihazın prototip üretimi adına çalışmalara başlandığını ifade edilerek, bunun dünyada sektöründeki ilk cihaz şeklinde kayıt altına alındı. Cihaz, darbe alan yerdeki kan basıncını azaltarak kanamayı engelliyor, seklinde konuştu.

 Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>